York – Amsterdam (22-07-2013)

Alweer de voorlopig laatste dag in York. Voordat we terug vliegen hebben we nog een aantal wensen op het programma, dus we vertrekken snel na het ontbijt. Bij de lift worden we aangesproken door een mevrouw die helemaal opgewonden is, omdat Kate de vrouw van Prins William aan het bevallen is. Verder bevreemdt het ons dat we twee pond per bagagestuk moeten betalen om deze achter te laten in het hotel ná het uitchecken.

Natuurlijk voeren we ook vandaag de ganzen en bezoeken het Jorvik Viking Center. We gaan met een wagentje door de Vikingtijd. Het is een attractie met een hoog Eftelinggehalte. Mooi gemaakt, inclusief geuren… Het tweede gedeelte van het museum is een stuk theoretischer.

york-prins Charles

We lopen ook het laatste stukje over de stadsmuur en helaas kunnen we de Minster niet meer bezoeken, want er wordt hoog bezoek verwacht… prins Charles. We genieten even van alle poppenkast en vangen nog een glimp op van de prins.

york-flying-Dutchman

We bezoeken wel voor de tweede keer het National Railway Museum. Het museum is zo groot dat je er wel een hele dag kunt vertoeven. We zien nu een deel met veel spoorwegmodellen, de Flying Scotsman en een hele afdeling met ornamenten, fascinerend.

We moeten ons nog haasten om de trein te halen en het is vandaag weer iets warmer dan op de overige dagen… we redden het allemaal net. Zonder vertraging maar met een kapotte airco als het vliegtuig stil staat bereiken we weer veilig onze thuishaven… home sweet home.

Reageer