York (21-07-2013)

Heerlijk geslapen en weer helemaal klaar voor de nieuwe dag. Ontbijten in een hotel is altijd al een uitje op zich… we vermaken ons kostelijk! Gisteren hebben we al brood gekocht voor de ganzen en dat gaan we nu aan ze geven bij de brug. We zijn erg populair! Een slimme eend zorgt dat hij zijn portie binnen krijgt… wie niet groot is moet slim zijn!

york-shambles-lucky-cat

We lopen naar de Shambles, één van de populairste straatjes van York. Gelukkig is het op dit tijdstip nog niet zo druk. Het is zondagmorgen rond 10.00 uur. We kopen drie glazen, lucky cats. Ik had ze graag allemaal gekocht, maar weet eigenlijk niet goed waar ik ze allemaal kan zetten, bovendien zijn ze ook niet echt goedkoop.

york-cat-trail

We lopen de Cat Trail. Een architect heeft op ieder gebouw waar hij bemoeienis mee had een beeldje van een kat geplaatst. Via een ‘routeplanner’ kun je langs alle 21 beelden lopen. Ontzettend leuk om te doen! We zijn hier een aantal uren mee zoet, inclusief lunch en koffiepauze. Koffie in York is meestal een grote, waterige bak… niet echt lekker. Vandaag wordt er een wielerkoers gereden in York, hierdoor is het op sommige plaatsen erg druk en zie je door heel York dranghekken.

york-castle-museum

Na de Cat Trail bezoeken we het York Castle Museum. Een groot museum met veel sfeer in oude setting. Het tweede deel geeft een terugblik op de jaren zestig en je loopt door een soort interactieve gevangenis.

york-clifford-towers

We moeten even aansterken en nemen thee met een scone en beklimmen tenslotte Clifford Tower. Er is sprake van veel historie, maar daar is niet veel meer van terug te vinden.

’s Avonds eten we een heerlijke Italiaanse maaltijd, gelukkig vlak bij het hotel want we hebben erg veel gezien en gelopen vandaag.

Reageer