York (20-07-2013)

Een ietwat hard bed, een heerlijke douche en een prima ontbijt zorgen ervoor dat we weer fris op pad kunnen. Gelukkig is het vandaag iets minder warm en echt ideaal weer voor een citytrip.

york-holy-trinity

Als eerste brengen we een bezoek aan The Holy Trinity. Een klein kerkje net binnen de stadsmuren. We kijken uitgebreid rond en het valt op dat er geen enkele vorm van toezicht is in de kerk. Wat een vertrouwen. Er is ook een kleine tentoonstelling the Monks of Micklegate. Er wordt uitgelegd wat de monniken van Micklegate hebben betekend voor de gemeenschap.

york-stadsmuur

York heeft een stadsmuur waarvan nog 3,4 kilometer in prima staat is. Af en toe moet je er even af om vervolgens een stukje verder weer omhoog te gaan om je wandeling te vervolgen. We zijn niet de enige wandelaars, maar er zijn stukken waar je niemand tegen komt.

We lunchen in een trendy zaken en maken gebruik van de uitverkoop van Laura Ashley. Nog niet zo lang geleden waren er in Nederland ook Laura Ashley-winkels, maar die zijn inmiddels verdwenen.

york-hop-on-hop-off

In de HopOnHopOff-bus laten we ons voorlichten over de wetenswaardigheden van de stad. Het is een leuke rit, dat is wel eens anders. Na afloop nemen we een heerlijk ijsje.

york-national-railway-museum

Ondanks dat we al veel hebben gelopen brengen we toch nog een bezoek aan het National Railway Museum. We lopen door de hal met de koninklijke voertuigen, maar helaas is de ‘Duke of Hamilton’, het pronkstuk van dit museum tijdelijk ondergebracht in een ander museum. We drinken ouderwetse, zelfgemaakte limonade. Mierzoet, dat dan weer wel…

Vlakbij de Clifford Tower hebben we vanmiddag een Maleis restaurant gevonden en maar direct een reservering gemaakt. Een pittige wandeling daar naar toe, maar het eten was heerlijk. Na een stevige avondwandeling terug is het eindelijk tijd om ons te rusten te leggen.

Reageer