Pedralva (20-06-2013)

Vandaag alweer onze laatste volle dag in de Algarve. Na een heerlijk ontbijt met verse broodjes bereiden we ons voor op kliekjesdag, dingen die we echt nog willen zien en die meestal in de buurt liggen. 

carrapateira-algarve

Het zonnetje doet haar best, dus we zijn er mee weg. We maken eerst een strandwandeling, want we hebben het strand alleen nog maar gezien bij de zonsondergang. Wat trouwens opvalt, is dat op elk strand mooie houten plankieren liggen dus je kunt hier heerlijk wandelen zonder zand in je schoenen te krijgen.

lagos-algarve

Daarna bezoeken we Lagos. Een wat grotere plaats met een drukke winkelstraat, veel horeca en veel toeristen. We eten buiten op een terrasje en genieten van alle voorbij lopende mensen. We maken een wandeling door de stad en bezoeken een kerk en het Slavernijmuseum. Qua grootte valt het wat tegen, maar het is eigenlijk meer bedoeld als monument. Ook op het water is het een komen en gaan van bootjes. De frisse wind zorgt er volgens ons voor dat het op het water wel koud zal zijn en dat zie je ook aan de mensen die terugkomen van hun waterexcursie.

sagres-algarve

We volgen de richting van de Megaliticos, maar buiten een prachtige, smalle weg zien we niets wat er maar enigszins op lijkt. We rijden door naar Sagres. Het centrum is niet echt bijzonder, maar we kijken onze ogen uit bij de visafslag. Leuk om een keertje van zo dichtbij mee te maken.

Iedere dag passeren we Vila do Bispo en vandaag besluiten we ook maar een keertje het dorp in te gaan in plaats van alleen maar voorbij te rijden. Het is een verrassend leuk dorpje. Een prachtige kerk met een klein museum, een pleintje en de typerende smalle straatjes voor deze streek.

Ons laatste diner gebruiken we in Carrapateira, waarna we nog even afscheid nemen van het strand met de mooiste zonsondergang van deze week.

Reageer