Pedralva (19-06-2013)

We eten ons ontbijt in ons eigen huis, lekker vers brood hebben we vandaag meegebracht door de receptioniste van het complex, een extra service volgens mij omdat de supermarkt in deze tijd van het jaar niet open is. De weerdip van gisteren is weer voorbij en een strakblauwe lucht en een zonnetje begeleiden ons onderweg naar Silves. Het is een behoorlijk eindje rijden en daarom nemen we eerst een stukje tolweg. Zodra we van deze comfortabele, maar enigszins saaie weg af zijn genieten we weer van de natuur en het uitzicht. We passeren een weiland met wel 100 ooievaars! Ook zie je overal aan de kant van de weg ooievaarsnesten met bezorgde ouders en jongen.

silves-algarve

In Silves nemen we een kijkje in de kathedraal en zien we een oude stadspoort met een schandpaal. We klauteren naar het kasteel en blijven daar een tijdje voor een uitgebreid bezoek. Het is in goede staat en we genieten van de vele fraaie panoramische uitzichten. Via een andere weg, iets minder steil en leuke nauwe straatjes gaan we weer terug naar beneden. Onderweg maken we een praatje met een oudere dame over haar katten. Leuk dat je elkaar toch begrijpt ook al spreek je elkaars taal niet!

silves-algarve

We nemen een andere weg terug richting huis. We nemen onder andere de N124 en de ICI. De wegen in de Algarve zijn van goede kwaliteit en over het algemeen heerlijk rustig.

odeceixe-algarve

Voordat we richting Pedralva gaan besluiten we even een bezoekje te brengen aan Odeceixe. Een prachtig zandstrand en niet ver daar vandaan een schilderachtig dorpje. Vanwege een katholiek feest is het dorpje versierd met poppen en slingers en het grappige is dat alles is gemaakt van verpakkingsmateriaal. Op een gezellig terrasje hebben we heerlijk gegeten.

Het is nog een uurtje rijden voor we terug zijn in onze tijdelijke verblijfplaats vol mooie herinneringen!

Reageer