Pedralva (18-06-2013)

Vanaf vandaag zorgen we voor ons eigen ontbijt. Lekker, gemakkelijk en goedkoper. We zien dat het een klein beetje regent en het is echt een stukje frisser dan de voorafgaande dagen.

onderweg-algarve

Nadat we natuurlijk eerst de e-mail hebben gecheckt en onze koeltas hebben ingepakt vertrekken we richting Monchique. We rijden weer langs schitterende wegen. Onderweg stoppen we even bij een prachtige kudde roodbruine koeien. De boer is er ook en hij bekijkt ons ietwat wantrouwig.

marmelete-algarve

De weg gaat verder en we stoppen even in Marmelete. Ook weer zo’n vergeten dorpje met wat mensen aan het werk, smalle straatjes, een paar mooie poezen en nog wat verdwaalde toeristen die net als wij geen uitspanning kunnen vinden.

Monchique-algarve

Na ongeveer anderhalf uur komen we aan in Monchique. Inmiddels is het wat harder gaan regenen en we gaan ergens naar binnen om te lunchen. Het eten is prima, de bediening ietwat stug maar dat zie je vaker bij erg toeristische gelegenheden. Door heel het stadje zie je allerlei beelden. Ook een van een bedelaar. Ik kan het niet laten wat eurocenten in zijn mandje te doen, benieuwd wat er mee gebeurt… en wat denken jullie?

Monchique-algarve

We klimmen via een heel steile weg naar de fraaie kathedraal en drinken op een terrasje nog een kopje koffie. Gelukkig ben ik niet de enige die moeite heeft met het gladde en steile wegdek. We klauteren verder en bereiken de ruïnes van een voormalig klooster. Een aantal oudere mannen, zwervers?, heeft daar intrek genomen. Het is een vreemd tafereel. Het vervallen gebouw, her en der wat meubels, een kippenhok met wat stresskippen met daarnaast een barbecue… Ook worden er etherische oliën verkocht en wij hebben er – waarschijnlijk veel te duur, maar voor het goede doel – ook maar twee gekocht. Het uitzicht vanaf boven is prachtig, ondanks het wat sombere weer. We glibberen via een andere weg naar beneden.

Voordat we naar huis gaan nemen we nog een kopje koffie en warme chocolademelk, helaas allebei een beetje waterig. We lopen terug naar de auto langs een leeg mandje…

Via de tolweg en de N125 gaan we weer op huis aan… ’s avonds doen we voor het eerst de kachel aan.

2 Reacties


  1. Was het een “levend” beeld?

    Citeren | Gepost juli 2, 2013, 6:24 pm

  2. Nee, het was een standbeeld.

    Citeren | Gepost juli 2, 2013, 6:41 pm

Reageer