Pedralva (17-06-2013)

Alweer de vierde dag in Pedralva. Een strakblauwe lucht en een fris windje begeleiden ons naar Café Central voor het ontbijt. We zijn de enige bezoekers die een ontbijt gebruiken en krijgen hierdoor ook alle aandacht van een aardige dame die onze eieren bakt. Even e-mail checken en we gaan weer op weg. 

Cabo-sao-vincente-algarve

Vandaag bezoeken we eerst Cabo de São Vincente. Volgens oude overleveringen was dit het eind van de wereld. We zijn al weken benieuwd naar ‘Letzte Bratwurst vor Amerika’, maar het blijkt een eenvoudige snackwagen te zijn. De Cabo heeft een mooi uitzicht met steile rotsen, een klein beetje vergelijkbaar met Land’s End in Cornwall. Het is erg toeristisch met veel bussen, souvenirstalletjes, zwerfhondjes en meer dingen die we eigenlijk niet willen zien op vakantie. We gaan dus weer snel verder.

We gaan vandaag naar LagosZoo. Wederom via een mooie route en duidelijke bewegwijzering vinden we de dierentuin eenvoudig. Onderweg maken we nog een koffiestop in Bãrão de São Jão. Een lieflijk dorpje waar de tijd heeft stil gestaan.

lagoszoo-algarve

Het is een mooie dierentuin met veel ruimte voor de dieren. Echte grote diersoorten als olifanten, giraffen en dergelijke zie je hier niet, maar wel een mooie collectie met bijzondere vogels en een aantal mensapen zoals chimpansees (die helaas niet te zien waren), gibbons en siamangs. We eten in het restaurant een heerlijke tosti.

Als we naar huis rijden, uiteraard weer over een prachtige weg, doen we een supermarkt aan. We hebben besloten om voortaan in ons huisje te ontbijten. We rusten thuis een beetje uit en gaan weer eten in Carrapateira. Dit maal in de Microbar en we eten daar een zeer smakelijke vegaburger.

zonsondergang-algarve

De zonsondergang is niet zo mooi als de dag ervoor en ook het vosje laat zich niet zien. Wel zien we een aantal roofvogels op de weg zitten die zich eigenlijk niet door ons willen laten verstoren.

Reageer