Pedralva (15-06-2013)

Door het veel te harde bed en de spelende kinderen tot na enen hebben we niet zo fijn geslapen. Bovendien had mijn echtgenoot erge last van zijn rug. In de beschrijving van het huisje staat dat er een Nespressomachine aanwezig zou zijn… die is er en die doet het! Gelukkig hebben we zelf cupjes meegenomen, anders hadden we alleen kunnen genieten van zijn/haar aanwezigheid. We gaan naar Café Central, tevens receptie en restaurant waar we genieten van een heerlijk ontbijt. Ik verbaas me over de Portugese rolverdeling. Twee gezinnen, zes hele kleine koters, zwoegende moeders en krantlezende vaders.

fortaleza-sagres-algarve

Onderweg eerst langs de apotheek en we bezoeken fort Fortaleza in Sagres. We maken een stevige wandeling door een prachtig gebied met veel verschillende planten en borden waar de aanwezigheid van vogels op wordt aangegeven. Met het blote oog zijn niet alle vogels te zien, maar gezien het aantal vogelaars met grote lenzen en verrekijkers weet ik zeker dat ze daar aanwezig moeten zijn. De route loopt helemaal langs de woeste zee.

fortaleza-sagres-algarve

Een strakblauwe lucht, heel zonnig maar zeker in het begin fris. Dat went heel snel en we genieten van de natuur en het buiten zijn.

We brengen een bezoek aan de plaatselijke supermarkt en slaan de hoognodige zaken in. Altijd een excursie op zich, een buitenlandse supermarkt. De prijzen liggen hier een stukje lager dan bij ons in Nederland.

aljazur-algarve

Het volgende doel is Aljezur. Een mooi dorpje met een aantal mooie musea en op weg naar het vervallen kasteel worden we een groot deel begeleid door een mooi, zwart poesje. Het uizicht vanaf de kasteelruïnes is adembenemend!

aljezur-algarve

Op weg terug naar huis drinken we koffie in Carrapateira. Een vriendelijk dorpje met een mooie molen en wat horeca.

In Pedralva waait de eerste paar dagen steevast een koude wind door de smalle straatjes. In ons huis is het goed toeven, ondanks dat we bijna geen uitzicht hebben door de hoge muren en kleine ramen. In ons dorp is trouwens geen enkele vorm van communicatie mogelijk. Er is alleen Wifi in Café Central en telefoonbereik net buiten het dorp.

’s Avonds eten we weer bij Pizza Pazza. Daarna testen we de andere slaapkamer…

1 reactie


  1. Mooi!

    Citeren | Gepost juli 2, 2013, 6:17 pm

Reageer