Kerveli (Samos) (21-09-2013)

We hebben heerlijk bijgetankt. Met behulp van de broodrooster maken we een heerlijk ontbijt klaar.

De dag begint stralend, het is zelfs te warm om buiten te ontbijten. We maken ons op ons gemak klaar om met onze trouwe auto op stap te gaan.

Via Samos rijden we naar Mitilinii. We moeten af en toe wel even zoeken, want op welk eiland je ook komt de bewegwijzering is altijd een beetje belatafeld.

Samos-poezen

Regelmatig stoppen we om foto’s te maken van de prachtige natuur en de vele vergezichten. Op het hele eiland wemelt het van militaire terreinen inclusief blokkades en zwaar bewapende militairen. We komen uiteindelijk bij ons reisdoel Koumaradēi aan. Dit is een schilderachtig dorpje met veel mooie woningen, maar ook een aantal in ver vervallen staat. Overal zie je op Samos katten daar waar de mensen leven.

Samos-Koumaradei

We lunchen in een restaurant met een prachtig uitzicht. We kiezen voor een heerlijke Griekse salade en krijgen als dank voor de klandizie een heerlijk gebakje in de vorm van een drol (het is niet anders te beschrijven) toe.

De route gaat verder via Pirgos en Spatharēi en daarna terug naar Kerveli. In ons tijdelijke paleisje komen we even bij van alle indrukken.

We eten ’s avonds opnieuw bij het restaurant aan het water, maar de bediening is op zijn zachtst gezegd niet erg beleefd. Jammer, want het blijft een sprookjesachtig plekje.

In de Supermarkt hebben we ’s middags brokjes gekocht voor onze huisvriend. Hij laat niet lang op zich wachten…

Samos-Kerveli

We kruipen wederom vroeg onder de wol en laten ons in slaap sussen door de aantrekkende wind.

Reageer