Amsterdam – Pedralva (14-06-2013)

We vliegen pas om 16.50 uur met een bomvol toestel van Transavia. Hierdoor hebben we nog een zee van tijd voor we daadwerkelijk naar Schiphol vertrekken. Inpakken, boodschappen doen, schoonmaken, lunchen en dan eindelijk de deur uit! Zoals we de laatste tijd eigenlijk altijd doen, gemak dient de mens, gaan we met onze trouwe Ceen richting P3. Voor wie het nog niet weet, de parkeerplaats lang parkeren bij Schiphol. Vanaf hier rijden heel regelmatig gratis pendelbussen naar de vertrekhal.

 parking-p3

Wat opvalt is het grote aantal kleine kinderen en we constateren dat we net de schoolvakanties vóór zijn. Ondanks dat is het al erg druk op Schiphol. Hierdoor hebben we nog maar net tijd om een kopje koffie te drinken en wat geld te pinnen. Omdat de eerste automaat niet doet wat we willen, vergeten we bijna ons vakantiegeld bij de tweede… Het toestel vertrekt pas om 17.30… Trans-vertragia doet haar naam weer eer aan.

De vlucht van Amsterdam naar Faro duurt ongeveer drie uur. We eten wat, lezen wat, dutten wat en we landen om 19.30 uur op Faro. Het is in Portugal een uurtje vroeger dan in Nederland dus we zetten de klok op Portugese tijd. Gelukkig komen de koffers snel en na een beetje zigzaggen op het vliegveld vinden we toch tamelijk snel het autoverhuurbedrijf. We krijgen een Ford Siësta en na een minutieuze controle van de medewerker van het verhuurbedrijf mogen we op weg!

pedralva-algarve-portugal

De rit naar Pedralva duurt ongeveer anderhalf uur. We rijden gelukkig nog een groot deel in het daglicht, maar uiteindelijk ook nog een groot deel in het donker. We worden getrakteerd op een prachtige zonsondergang. We vinden Pedralva gemakkelijk en melden ons bij de receptie. Ons huis van deze week draagt de prachtige naam Ponta Ruiva (geschulpte rand bron: Google Translate). We hebben de beschikking over twee grote slaapkamers, een badkamertje en een woonkamer met keuken. Het kan slechter, toch?

pizza-pazza-pedralva-algarve

We eten pizza bij Pizza Pazza, gerund door een Duits echtpaar. Een drukte van belang en veel, heel veel personeel.

Het keiharde bed ontregelt onze nachtrust, morgen toch maar het andere bed proberen.

1 reactie


  1. 2 slaapkamers? We hadden makkelijk meegekund??

    Citeren | Gepost juli 2, 2013, 6:15 pm

Reageer